Numb

Или т. нар. „вцепение” – състоянието, в което искаш да кажеш или направиш нещо, но „не можеш да мръднеш”, парализираш се и не можеш да продължиш…колкото и да искаш…особено ако никой не разбира.

Кофти!

И винаги се случва в кулминационни моменти. В моменти, когато наложително трябва да реагираш, защото може да няма втори шанс!

Хората казват, че в такива моменти имаме нужда от близки приятрели, които да ни помогнат и много произведения на изкуството говорят за другия, който е гласа ни, когато не можем да промълвим или е очите ни, когато не виждаме – който е силата ни, когато не знаем как да продължим.

Защо ни се случва вцепенението? И защо само на някои?

Всеки идва от някъде и само неговите очи са чувствали това някъде…може би просто се нуждаем от малко подкрепа, за да излезем от там.

Думите са силно средство, но дали остават само думи или стават дела…нещо, което имаме ние да извървим – към другия, към себе си и към нас като едно, за да станем цяло такова…Път през мъгла или ясно време…път на страх, но и на много случвания.

Доколко в живия живот имаме поне по един такъв човек до себе си, който за нас да бъде красивите нещата от музиката…или пък ние да бъдем тези неща за него?! Сякаш сме свикнали да живеем без чуждото съчувствие и да получаваме повече критика, за да не забравим слабите си страни…все едно не си живеем всеки ден!

Какво ли би се случило, ако опитаме да погледнем отвъд думите и привидните действия; ако вместо да виним другия, се опитаме да го разберем през неговата гледна точка и просто му покажем исрено какво красиво намираме ние в него?

Какво ли би се случило, ако…….?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s