За любовта

 

Любовта е най-ценното (или по-точно най-безценното) нещо, което можем да имаме. Тя не е просто чувство като всички други лесно променящи се и мимолетни емоции, а в същото време е крехка, но и много силна. Тя не е само удоволствие и усещане за приемане и топлота, но е и отговорност. В моменти, когато не искаш да направиш нещо, а трябва, тя е отговорността да го направиш.

Някои хора я наричат жертва, но тя не е това, понеже щастието, което усещаш, след като направиш нещо за другия и той е щастлив от него, е несравнимо с нищо.

Ако някой ме попита коя е най-голямата загуба, която може да направи човек в живота си, е именно тази да пропусне да даде или да приеме любов, но не винаги сме готови за това.

И понеже има много определения за това какво е любов, за мен достатъчното е:

4. Любовта дълбоко търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, 5. не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява и не държи сметка за зло, 6. не се радва с неправдата, а се радва заедно с истината, 7. всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. 8.Любовта никога не отпада

Коринтяни 13:4-8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s